Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Coinbase

Coinbase drar ned med runt 950 anställda (uppdatering)

(Mer detaljer i hela nyheten)

Kryptobolaget Coinbase genomför en ytterligare omstrukturering för att sänka rörelsekostnaderna i spåren av det nuvarande marknadsklimatet. Det innebär att personalstyrkan ska minskas med cirka 950 anställda, skriver bolaget.

Neddragningen motsvarar 20 procent efter att Coinbase dragit ned arbetsstyrkan med 18 procent i juni förra året.

Coinbase vd Brian Armstrong pekar på den senaste tiden händelser i kryptosektorn orsakade av "skrupellösa aktörer" och hänvisar till den konkursdrabbade börsen FTX och dess grundare Sam Bankman-Fried. Men han är samtidigt optimistisk kring kryptomarknaden framåt.

"Coinbase är välkapitaliserat och krypto är inte på väg någonstans. Faktum är att jag tror att de senaste händelserna i slutändan kommer att gynna Coinbase mycket (en stor konkurrent som går i konkurs, framväxande klarhet i regelverket etc.), och de bekräftar vår långsiktiga strategi. Men det kommer att ta tid för dessa förändringar att bära frukt och vi måste se till att vi har lämplig operativ effektivitet för att klara av nedgångar på kryptomarknaden och fånga de möjligheter som kan uppstå", skriver vd Brian Armstrong i ett blogginlägg.

Åtgärderna förväntas vara slutförda under andra kvartalet i år. Kostnaderna väntas bli mellan 149 och 163 miljoner dollar.

https://www.coinbase.com/blog/a-message-from-ceo-and-co-founder-brian-armstrong-to-coinbase-employees

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Coinbase

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Coinbase

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt