Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Commerzbank-chefen: ingen anledning till att få panik

Tyska bankjätten Commerzbank anser inte att det är läge att bli oroad för stigande kreditförluster i banksektorn.

- Sannolikt är den tyska ekonomin på väg in i en nedåtgående [bana] och kanske i en recession, men den goda nyheten är att det inte finns någon anledning till panik, säger bankchefen Manfred Knof i en intervju med CNBC.

Han uppger att den tyska ekonomin har en tuff tid och pekar på Ukrainakonflikten, Kina, problem i leveranskedjan och energikrisen. Samtidigt är Knof inte oroad för kreditförluster inför en tuff vinter. Bankerna är nämligen bättre förberedda idag än vad man varit i tidigare kriser.

- Därför är vi oroade, men vi är inte oroliga och det finns ingen anledning till panik, säger han vidare.

Commerzbank är en av Tysklands största banker och har en stor tyngdvikt mot näringslivet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Commerzbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Commerzbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt