Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Continental

Continental satsar på startups i Asien som utvecklar framtida bilteknik

Fordonsunderleverantören Continental har tagit sikte på unga startups i Asien som utvecklar framtida bilteknik. Det rapporterar Nikkei Asia.

Bolaget har för ändamålet inrättat en ny organisation i Singapore. Härifrån kommer man att jaga bolag som utvecklar teknik för nästa generations bilar, inklusive autonom körteknik, informationssystem för bilar och artificiell intelligens. Särskilt sugna är man på att samarbeta med startups som sysslar med halvledare, uppgav senior vice president Jürgen Bilo till Nikkei.

Continental har liknande organisationer på fem andra håll runt om i världen, USA, Kina, Mexiko, Israel och Tyskland.

Målet är att få de startups man stödjer att bli partners och leverantörer i framtiden.

Continental har sedan tidigare ett forsknings- och utvecklingscentrum i Singapore med 1 100 anställda.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Continental

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Continental

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt