Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Coor ingår hållbarhetslänkad refinansiering - säkerställer refinansiering av obligation

Fastighetsservicebolaget Coor har ingått ett nytt hållbarhetslänkat låneavtal om 2,75 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande.

- Denna refinansiering hanterar kommande förfall i förväg, vilket ger fortsatt flexibilitet i vår finansiering. Transaktionen bekräftar också förtroendet för Coor från de banker vi samarbetar med och jag vill tacka dem för deras fortsatta stöd. Genom denna hållbarhetslänkade transaktion bekräftar vi Coors starka sociala och miljömässiga åtaganden som är en central del i vår strategi, kommenterar Andreas Engdahl, CFO och IR-direktör på Coor.

Den nya faciliteten, som har en initial löptid till januari 2026, inkluderar två ettåriga förlängningsoptioner. Totalt rör det sig om 2 750 miljoner kronor..

Syftet med låneavtalet är att refinansiera den befintliga revolverande kreditfaciliteten om 1 500 miljoner kronor samt att säkerställa möjlighet att refinansiera den icke-inlösbara obligationen om 1 000 miljoner. Obligationen löper ut i mars 2024 och det nya avtalet innebär att kapital är tillgängligt vid förfall.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Coor Service Management

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Coor Service Management

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt