Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Credit

Credit Suisse: Inflationskollaps kommer att skapa kraftfullt rally

Investmentbanken Credit Suisse förutspår ett kraftigt rally på börserna när inflationen kollapsar. Det uppger bankens chefsstrateg för USA-marknaden Jonathan Golub i en intervju med CNBC.

Banken tror också att Federal Reserve, Fed, kommer att pausa räntehöjningarna tidigare än vad som förväntas brett. Bakgrunden är ett ras för inflationen.

"Det här är faktiskt vad som är inprisat på marknaden i stort sett", säger han till CNBC och fortsätter.
"Var och en av oss ser när vi går till bensinstationen att bensinpriset har sjunkit och att oljan har sjunkit. Vi ser det även när det gäller livsmedel. Så det syns verkligen redan i datan. Och det är en riktigt stor potentiell positiv faktor."

Han tror att Fed kommer att bromsa in sina räntehöjningar inom fyra till sex månader.

"Marknaden tror att om vi fortsätter att gå på denna bana där saker och ting åter normaliseras, kommer de antingen att göra en paus eller signalera att de kan göra en paus under det första kvartalet", uppgav Credit Suisse-toppen.
"Om de gör det vill aktiemarknaden gå före det. Aktiemarknaden kommer verkligen att lyfta", uppger han vidare som också uppger att det finns en uppsida mätt till p/e-tal.

Golubs mål för S&P 500 vid slutet av året är 4 300, vilket innebär en uppgång om cirka 5 procent från dagens nivåer.

https://www.cnbc.com/2022/09/12/inflation-collapse-will-spark-big-stock-market-gains-credit-suisse.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt