Creturner har omförhandlat lån och förlängt kvarvarande skulder
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Creturner har omförhandlat lån och förlängt kvarvarande skulder

Creturner

Greentechbolaget Creturner har genomfört en omförhandling och förlängning av hela det utestående lånet som upptogs under 2021. Lånets löptid har förlängts till 31 december 2023. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det ursprungliga lånebeloppet avtalades år 2021 och var 30 miljoner kronor och vid årsskiftet 2021/2022 kvarstod ett skuldbelopp på 12 miljoner kronor efter att 12 miljoner kronor konverterats till aktier och 6 miljoner kronor avbetalats i erlagd amortering. Under 2022 har refinansierades lånet med 18 miljoner kronor och efter amorteringar uppgår lånet totalt till 21,8 miljoner kronor när detta avtal nu omförhandlats.

Avtalet innebär att Creturner har flyttat fram amorteringstillfällena till att infalla i tre rater under tredje och fjärde kvartalet 2023. Den 30 september skall 7 miljoner kronor erläggas och 30 november 9 miljoner kronor samt kvarvarande belopp senast 31 december 2023. Creturner har rätt att förtidsamortera skulden. Långivaren äger rätten att konvertera lån till aktier som ett alternativ till kontant återbetalning eller till följd av att Creturner utlyser en nyemission.

En starkt bidragande orsak till omläggningen är att ge bolaget tid till att invänta de ökade likviditetsflödena från HPC, egen solenergiavkastning och klimatoffset-verksamheterna samt att försvara aktiestrukturen och därigenom undvika nyemission i dagens marknadsklimat. Creturners syn är fortsatt expansivt inställd med ett fokus på tekniska beräkningar inom HPC, solenergi, miljöoffset och egen miljöteknikutveckling.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Creturner

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Creturner

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt