Nyhet

Crunchfish

Crunchfish minskar omsättning och resultat under fjärde kvartalet

Mjukvarubolaget Crunchfish minskade omsättningen och ökade förlusten under det fjärde kvartalet. Företaget har arbetat med en strategisk omställning till plattformar.

Omsättningen sjönk 75,0 procent till 0,9 miljoner kronor (3,6).

Ebitda-resultat blev -12,4 miljoner kronor (-3,7). Rörelseresultatet blev -14,2 miljoner kronor (-5,8).

Resultatet efter skatt blev -14,8 miljoner kronor (-5,9). Resultat per aktie hamnade på -0,49 kronor (-0,21).

"Crunchfish strävar efter produktledarskap genom att producera en kontinuerlig ström av toppmoderna produkter. 2021 var ett fantastiskt år då vi lyckades omvandla produkterna inom våra affärsområden Digital Cash och Gesture Interaction till plattformar. Eftersom plattformar är så mycket mer mångsidiga än produkter gör det oss mer anpassningsbara och avsedda för framgång. Liksom Charles Darwin tror vi att den som är mest lyhörd för förändring vinner", uppger vd Joachim Samuelsson.

Marknadens svar på Digital Cash-plattformen har varit överväldigande, skriver han vidare.

"Digital Cash online ger viktiga fördelar såsom betalningstillgänglighet och lastbalansering till banker, mobiloperatörer eller betaltjänster", skriver han.

Crunchfish har under perioden också säkrat flera viktiga patent.

Crunchfish, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning0,93,6-75,0%
EBITDA-12,4-3,7
Rörelseresultat-14,2-5,8
Nettoresultat-14,8-5,9
Resultat per aktie, kronor-0,49-0,21


http://media.finwire.com/media/FWS006EEC5-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Crunchfish

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Crunchfish

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt