Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

CVS Health, Teva och Allergan i 860 miljoner dollar stor opioid-relaterad förlikning i USA

Apoteksjätten CVS Health samt läkemedelsbolagen Teva och Allergan kommer att betala delstaten Florida sammanlagt 860 miljoner dollar som en del av en opioidrelaterad förlikning. Det sade statliga tjänstemän på onsdagen, skriver New York Post.

Av beloppet ska CVS Health betala 484 miljoner dollar, Teva 195 miljoner och Allergan 134 miljoner. Vidare ska Teva förse staten med överdosbehandlingen Narcan till ett värde av 84 miljoner dollar.

Opioidepidemin har kopplats till fler än 500 000 dödsfall i USA under de senaste två decennierna, räknat från receptbelagda smärtstillande medel som Oxycontin och generiskt oxikodon samt olagliga droger som heroin och illegalt producerad fentanyl.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Teva Pharmaceutical

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Teva Pharmaceutical

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt