Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Dagligvaruhandeln

Dagligvaruhandeln ökade 6,7 procent i juli, prisjusterat -6,8 procent - Svensk Dagligvaruhandel

Försäljningen inom dagligvaruhandeln steg med 6,7 procent under juli jämfört med samma period i fjol. Det visar Dagligvaruindex från branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel.

Justerat för kalendereffekt var tillväxten 7,3 procent. Justerat för prisökningen för livsmedel och alkoholfria drycker på 11,2 procent under månaden var utvecklingen för dagligvaruhandeln negativ under månaden med -6,8 procent. Justerat både för prisökning och kalenderkorrigering var utvecklingen -6,2 procent.

- Den prisjusterade försäljningen i dagligvaruhandeln minskade även denna månad. Inflationen är en drivande faktor, men det faktum att vi jämför oss med ett pandemiår då restaurangförsäljningen var betydligt lägre spelar också in, säger Karin Brynell, vd på Svensk Dagligvaruhandel.

Försäljningen fördelat på butik och e-handel var upp 7,6 respektive ned 18,0 procent. E-handeln stod för 2,7 procent av den totala omsättningen, ned från 4,0 procent månaden innan.

- E-handelns andel av den totala försäljningen backar vanligen under sommaren. Det är dock första gången sedan före pandemin som e-handelsandelen är under tre procent, avslutar Karin Brynell.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Axfood

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt