Nyhet

Danone

Danone kan komma att lämna Ryssland

Franska mejerijätten Danone tittar på olika sätt att lämna Ryssland, enligt källor till Reuters.

Bolaget uppges vilja lämna landet på ett sätt som inte leder till en förlust av tillgångar eller att dess lokalt anställda hamnar i problem. Man vill också se till att uttåget inte resulterar i att den ryska befolkningen blir utan tillgång till livsmedel.

Danones tankegångar liknar mycket de övriga internationella livsmedelsbolagens med verksamheter i Ryssland. Men i samband med att kriget i Ukraina förvärrats, senast med inslag om illdåd mot civila i Butja, har pressen ökat på att även dessa aktörer överger den ryska marknaden.

Danone fick cirka 5 procent av sina intäkter från Ryssland under 2021. Den ukrainska verksamheten bidrog till mindre än en procent av intäkterna.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Danone

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Danone

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt