Nyhet

Danone

Danone ökar leveranser av modersmjölkersättning till USA - Reuters

Danone ökar sina leveranser av modersmjölkersättning till USA för att tillmötesgå den nationella bristen. Det visar uppgifter som Reuters tagit del av.

Danone är världens näst största producent av modersmjölkersättning och har skickat en stor del av sina produkter från Storbritannien och Nederländerna till USA. Bolaget mer än tredubblade sin sjöimport av varorna till Nordamerika mellan januari och maj, säger Steve Ferreira, vd på sjöfartskonsultföretaget Ocean Audit, till Reuters.

I nuläget råder det brist på modersmjölkersättning i USA, vilket fick president Joe Biden att igår aktivera lagen Defense Production Act, vilken gör det möjligt att ställa krav på företag att lägga om sina leveranser.

Sedan tidigare har det amerikanska bolaget Abbott behövt stänga ned sin produktion av modersmjölkersättning. I veckan kom de överens med FDA om att åtgärda de ohälsosamma förhållanden som ledde till att fabriken för modersmjölksersättning i Sturgis, Michigan, förorenades.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Danone

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Danone

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt