Nyhet

Danske

Danske Bank behåller sin strategi inför sommaren - veckobrev

Danske Bank gör inga ändringar kring sin strategi inför sommaren. Det innebär att man har fortsatt en neutral vikt i aktier i förhållande till obligationer, enligt senaste veckobrevet.

"Att vi behåller en neutral vikt i aktier beror både på att vi ser en fortsatt risk för turbulens på börsen, men också på att det högre ränteläget innebär att den potentiella avkastningen på obligationer på lite längre sikt har ökat", skriver Danske Bank som föredrar kvalitetsbolag och defensiva sektorer.

När det kommer till makroläget uttrycker banken oro. Man pekar på att risken för en recession har ökat och att förra veckans preliminära inköpschefsindex-siffror för juni inte gjorde mycket för att lindra denna oro.

"Både industri- och tjänste-PMI sjönk betydligt mer än väntat, och "nya order"-komponenten föll under 50 (vilket indikerar negativ tillväxt) i både Europa, USA och Japan. Under april och maj fick ekonomin stöd av ökat resande och tjänstekonsumtion tack vare slopade restriktioner, men den positiva effekten avtog rejält i juni till följd av att inflationen urholkar konsumenternas köpkraft. Centralbankerna kommer inte heller att komma till undsättning den här gången, utan för tillfället är lägre inflation och tyglade inflationsförväntningar viktigare än konjunkturen och arbetsmarknaden", skriver Danske Bank.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Danske Bank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Danske Bank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt