Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Danske

Danske Bank behåller sin strategi inför sommaren - veckobrev

Danske Bank gör inga ändringar kring sin strategi inför sommaren. Det innebär att man har fortsatt en neutral vikt i aktier i förhållande till obligationer, enligt senaste veckobrevet.

"Att vi behåller en neutral vikt i aktier beror både på att vi ser en fortsatt risk för turbulens på börsen, men också på att det högre ränteläget innebär att den potentiella avkastningen på obligationer på lite längre sikt har ökat", skriver Danske Bank som föredrar kvalitetsbolag och defensiva sektorer.

När det kommer till makroläget uttrycker banken oro. Man pekar på att risken för en recession har ökat och att förra veckans preliminära inköpschefsindex-siffror för juni inte gjorde mycket för att lindra denna oro.

"Både industri- och tjänste-PMI sjönk betydligt mer än väntat, och "nya order"-komponenten föll under 50 (vilket indikerar negativ tillväxt) i både Europa, USA och Japan. Under april och maj fick ekonomin stöd av ökat resande och tjänstekonsumtion tack vare slopade restriktioner, men den positiva effekten avtog rejält i juni till följd av att inflationen urholkar konsumenternas köpkraft. Centralbankerna kommer inte heller att komma till undsättning den här gången, utan för tillfället är lägre inflation och tyglade inflationsförväntningar viktigare än konjunkturen och arbetsmarknaden", skriver Danske Bank.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Danske Bank

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Danske Bank

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt