Nyhet

David

David Teppers fond Appaloosa ökade i Uber under Q1

Hedgefonden Appaloosa som leds av David Tepper kom att fylla på ordentligt med Uber-aktier under första kvartalet 2022. Det framgår av inskickade dokument till amerikanska finansinspektionen SEC.

Fonden ökade ägande till 2,02 miljoner aktier i Uber från bara 225 000 aktier i föregående kvartalet. Innehavet är nu värt 47,7 miljoner dollar, motsvarande 475 miljoner kronor, baserat på Ubers senaste stängningskurs på måndag.

Appaloosa kom under perioden också att reducera exponeringen mot ett antal bolag, däribland Meta Platforms (Facebook), Macys och Goodyear. Exits skedde i DR Horton, Dicks Sporting Goods, Foot Locker och Alliance Data.

https://seekingalpha.com/news/3839632-david-teppers-appaloosa-buys-more-uber-in-q1-exits-alliance-data

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt