Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Dedicare förvärvar bolag med omsättning på 55 miljoner kronor (R)

(Dedicare har rättat köpeskillingen vilket även Finwire nu gör. Rättelse avser stycke tre och avser kontant köpeskilling)

Bemanningsbolaget Dedicare förvärvar rekryterings- och bemanningsföretaget H&P Search & Interim, ett bolag som omsatte cirka 55 miljoner kronor i fjol. Det framgår av ett pressmeddelande.

Lönsamheten i det förvärvade bolaget har varit god de senaste åren. Tillträde sker den 1 april och H&P Search & Interim kommer därefter att agera som ett fristående bolag inom Dedicare-koncernen.

Den initiala köpeskillingen för förvärvet av H&P Search & Interim uppgår till 27,6 miljoner kronor, där 19,3 miljoner kronor erläggs i kontanta medel och 8,3 miljoner kronor i form av aktier i Dedicare genom en apportemission. Tilläggsköpeskilling har avtalats och baseras på verksamhetens resultatutveckling 2022-2024.

- Ett förvärv av H&P Search & Interim AB ligger helt i linje med Dedicares tillväxtstrategi där vi kompletterar vår befintliga verksamhet med tjänsteområdet Life Science. H&P Search & Interim AB är ett bolag med kvalificerad personal samt en stabil kundbas inom privat sektor och kommer bli grunden för Dedicares fortsatta satsning inom Life Science i Norden och övriga Europa, säger Dedicares vd Krister Widström i en kommentar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Dedicare

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Dedicare

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt