Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Deutsche

Deutsche Telekom ökar omsättning och nettoresultat samt höjer helårsprognosen

Tyska teleoperatörsjätten Deutsche Telekom redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Nettovinsten ökade.

Omsättningen steg 5,9 procent till 28 168 miljoner euro (26 593).

Justerat ebitda al-resultat uppgick till 9 891 miljoner euro (9 418), med en justerad marginal på 35,1 procent (35,4). Väntat var 9 840 enligt bolagets egna insamlade estimat.

Det justerade resultatet efter skatt blev 2 445 miljoner euro (2 113).

Bolaget höjer ännu en gång sin prognos för det justerade ebitda al-resultatet för helåret. Deutsche Telekom förväntar sig att det nu hamnar på runt 37 miljarder euro. Tidigare prognostiserades ett justerat ebitda al-resultat på "över 36,6" miljarder euro.

Deutsche Telekom, MEURQ2-2022KonsensusFörändring mot konsensusQ2-2021Förändring
Nettoomsättning28 16826 5935,9%
EBITDA, justerat9 8919 8400,5%9 4185,0%
EBITDA-marginal, justerad35,1%35,4%
Nettoresultat, justerat2 4452 11315,7%
Konsensusdata från bolaget

http://media.finwire.com/media/FWM0079017-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Deutsche Telekom

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Deutsche Telekom

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt