Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Diagonal

Diagonal Bio rapporterar rörelseförlust - avslutar året i linje med målsättningarna

Bioteknikbolaget Diagonal Bio redovisar som planerat obetydlig omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade förlust mot föregående periods vinst.

Omsättningen uppgick till 0,15 miljoner kronor (0). Intäkter från aktiverat arbete för egen räkning uppgick till 1,0 miljoner kronor (4,6).

Rörelseresultatet blev -3,0 miljoner kronor (0,2). De ökade kostnaderna under perioden avser köpta tjänster för utveckling av bolagets teknologi från extern part. Jämfört med samma kvartal 2020 har även kostnader för anställdas löner ökat.
Resultatet efter skatt blev -3,0 miljoner kronor (-0,2).

Resultat per aktie hamnade på -0,33 kronor (-0,06).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -2,9 miljoner kronor (0,6).

Likvida medel uppgick till 20,8 miljoner kronor (3,7).

Ingen utdelning föreslås.

"Diagonal Bio AB avslutar 2021 med att vara i linje med samtliga målsättningar för året, något vi är väldigt nöjda med", säger vd Jack Egelund Madsen.

Bolaget blickar nu framåt mot 2022 med förväntningar om en fortsatt positiv utveckling för Panviral.

"Vi kommer under 2022 initiera kommersialisering av Panviral. De framgångsrika testresultaten som vi presenterade i 2021 och februari 2022 visar att vi är på rätt väg och vi ser fram emot ett händelserikt 2022. Under den närmsta tiden kommer vi fokusera på kliniska prövningar och vi genomföra flera studier för att fortsätta utveckla och förbättra Panviral", säger vd:n.

Diagonal Bio, MkrQ4-2021Q4-2020
Nettoomsättning0,150
Rörelseresultat-3,00,2
Nettoresultat-3,0-0,2
Resultat per aktie, kronor-0,33-0,06
Kassaflöde från löpande verksamhet-2,90,6
Likvida medel20,83,7


http://media.finwire.com/media/FWS006F50A-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Diagonal Bio

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Diagonal Bio

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt