Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Disney,

Disney, Hulu och Netflix stämda av 25 städer i Texas för obetalda avgifter

Netflix, Disney+ och systerföretaget Hulu har blivit stämda av 25 städer i Texas för att de inte betalat miljontals dollar i kommunala koncessionsavgifter sedan 2007.

Stämningen som är baserad i Dallas County i Texas har lämnats in av 25 städer, bland annat Austin, Dallas, Fort Worth och Houston. Det framgår av Blue Ribbon News, skriver New York Post.

Det påstås att streamingjättarna inte betalat årliga koncessionsavgifter, som krävs enligt Texas Public Utility Regulatory Act (PURA). Avgifterna används för att finansiera grundläggande tjänster i städerna.

"Det här fallet har lämnats in för våra kommunala klienters räkning för att se till att PURA följs i framtiden och för att få tillbaka betydande avgifter som några av landets största streamingtjänster är skyldiga", står det i stämningsansökan.

Städerna begär återbetalning av avgifterna samt ränta. Bolagen har avböjt att kommentera saken.

https://nypost.com/2022/08/01/disney-hulu-and-netflix-sued-by-25-texas-cities-over-fees/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt