Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

DS Plattformen i avtal om ägarspridning med Green Apps Technologies

Investeringsbolaget DS Plattformen har ingått ett avtal med noteringsaktuella Green Apps Technologies att genom utdelning ägarsprida aktier för 3 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet innebär att DSP tecknar 2 miljoner B-aktier i Green Apps i en riktad emission för 3,0 miljoner kronor till en värdering om 74,5 miljoner motsvarande 1,5 krona per aktie, vilket erläggs genom kvittning.

Antalet aktieägare i Green Apps ökar med cirka 5 000, jämfört med dagens cirka 560 ägare. Detta väntas leda till ökad handel samt likviditet i Green Apps efter notering.

Total utspädning väntas bli cirka 3,8 procent.

Green Apps är ett portföljbolag till investeringsbolaget Nosium. Under tredje kvartalet har Nosium avyttrat aktier för cirka 0,7 miljoner kronor och efter den riktade emissionen uppgår ägarandelen till cirka 47,9 procent av kapitalet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt