Durocs utveckling under tredje kvartalet över förväntan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Durocs utveckling under tredje kvartalet över förväntan

Durocs

Verkstadsbolaget Duroc meddelar att utvecklingen under tredje kvartalet har varit över förväntan, trots fortsatta störningar som kostnadsinflation och halvledarbrist.

I Durocs kvartalsrapport för det andra kvartalet 2021/2022 gavs informationen att efterfrågan under nästkommande kvartal förväntades vara god och att merparten av portföljbolagen fortsättningsvis skulle gå bra, samtidigt som det förelåg en kortsiktig osäkerhet för Cotting Group.

Sammanställningen av resultatet för det tredje kvartalet 2021/2022 visar att bolagen, trots fortsatta störningar, såsom kostnadsinflation och halvledarbrist, utvecklats över förväntan.
Justerat rörelseresultat förväntas öka med drygt 40 procent till cirka 50 miljoner kronor (36,7). Efter jämförelsestörande poster, huvudsakligen nedskrivningar i immateriella tillgångar i Cotting Group, beräknas rörelseresultatet öka till strax under 40 miljoner kronor (1,2). Flertalet portföljbolag visar på starka resultatförbättringar i slutet på kvartalet, skriver bolaget.

"Utvecklingen framåt är alltjämt svårbedömd. Duroc har låg exponering mot Ryssland och Ukraina. Cotting Group påverkas negativt av brist på halvledare och andra komponenter som bilindustrin är beroende av. Även stigande priser på råmaterial och energi kvarstår som osäkerhetsfaktorer för Durocs portföljbolag under kommande kvartal", skriver bolaget.

Durocs ordinarie delårsrapport kommer den 6 maj 2022.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Duroc

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Duroc

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt