Easyfill minskar omsättning och nettoresultat - för diskussioner
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Easyfill minskar omsättning och nettoresultat - för diskussioner

Easyfill

Butiksinredningsbolaget Easyfill redovisar minskande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Nettoförlusten ökade.

Omsättningen sjönk 30,7 procent till 25,1 miljoner kronor (36,2).

Easyfill hade ingen stor installation i år, vilket man hade under förra året. Enjoy Sales ökade sin omsättning jämfört med föregående år, ett kvartal som under föregående år påverkades av hög efterfrågan efter tidigare coronarestriktioner. Ebecos nettoomsättning fortsätter att påverkas av en minskad efterfrågan på släpvagnar från större kunder, dock har nu kunden MobiHeat lagt en första order för leverans till hösten. Däremot ökar försäljningen av släpvagnar via Ebecos e-handelskanal jämfört med föregående år samma period

Ebitda-resultatet blev -2,4 miljoner kronor (1,6).

Resultatet efter skatt blev -4,8 miljoner kronor (-1,0).

Resultat per aktie hamnade på -0,04 kronor (-0,01).

"Jag känner många gånger att jag upprepar det jag säger och skriver, men det tyder också på att vi håller oss till planen och att vi strukturerat och metodiskt fortsätter med marknadsföringen, med processer som ska förenkla framåt och med bearbetningen av butikskedjor. Allt för att nå den stora utrullningen tillsammans med våra partners. Men jag kan också konstatera att arbetet med partners inte alltid är lätt, då man är beroende av någon annans arbete och säljaktivitet", uppger vd Tobias Sjölander.

Han uppger vidare att det bolaget kan göra är att förenkla för de som säljer genom kunskapsöverföring och att göra produkterna kända i marknaden.

"Det som tyvärr inte följt vår plan är vår ena basnäring, vår viktiga verksamhet Ebeco i Slovakien. Ebeco är en nödvändig del av koncernen, då det är där all utveckling och tillverkning sker. I väntan på större återkommande ordrar från EasyFill är Ebeco beroende av sin verksamhet runt släpvagnar, men som dagens verklighet ser ut så har stora viktiga kunder inte kunnat göra inköp som planerat. Detta har stor påverkan på en liten koncern som EasyFill, och oavsett hur stora anpassningar vi gör på kostnadssidan, så har vi inte nog mycket intäkter", uppger Sjölander.

"Samtidigt har vi känt till att vi är sårbara, och därför har Ebeco lagt energi på att förstärka försäljningen av släpvagnar i Europa via direktförsäljning och lokala återförsäljare. Framför allt satsar vi på WallTrailer, den hopfällbara släpvagnen, och jag ser goda möjligheter med Ebeco - The WallTrailer Company", fortsätter han.

Han uppger att företaget fortsätter sina diskussioner med olika kedjor och att hans förhoppning är att de kommer att rulla ut företagets produkter i många.

"Diskussioner pågår och viktiga kedjor i Europa, Australien och USA har tagit beslut om tester. Jag hoppas att ni fortsätter att tro på oss och att signalvärdet i att vi väljer att konvertera våra lån i kommande företrädesemission väger tungt när ni väljer att gå med i emissionen för att hjälpa oss att nå vår lansering av Easyfills produkter", avslutar han.

Easyfill, MkrQ2-2023Q2-2022Förändring
Nettoomsättning25,136,2-30,7%
EBITDA-2,41,6
EBITDA-marginal4,4%
Nettoresultat-4,8-1,0
Resultat per aktie, kronor-0,04-0,01


http://media.finwire.com/media/FWS008E90F-table-1

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om EasyFill

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien EasyFill

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt