Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ecomb lanserar sitt nya koncept Ecotube Zero

Industribolaget Ecomb lanserar sitt nya koncept Ecotube Zero, som innebär att all rökgas kan återföras till kraftverkspannan och då finns i princip inget behov av att ha skorstenen kvar. Utsläppen till atmosfären blir nära noll. Endast en delström av rökgasen avskiljs för slutlagring med CCS-tekniken. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det nya konceptet är en ny uppfinning inom det färdigutvecklade Ecotube-konceptet, vilket innebär en kort ledtid till färdig kommersiell produkt och en första installation i en kraftverkspanna. En patentansökan för den nya uppfinningen har i dagarna lämnats in.

Ecomb förväntar sig följande av den nya tekniken:
* Nära noll-utsläpp av rökgaser till atmosfären, skorstenar kan på sikt monteras ner
* Minimala syreöverskott i gasen inför koldioxidavskiljning med CCS-teknik
* Minskade kostnader för CCS-teknik
* Minimala NOx-utsläpp utan användning av kemikalier som ammoniak och urea
* Dagens marknadspriser på utsläppsrätter för CO2 möjliggör en snabbare introduktion av tekniken med kortare återbetalningstider
* Lika aktuellt för såväl nya som gamla pannor

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ECOMB

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ECOMB

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt