Nyhet

Eevia Health tecknar avtal med finsk kund - väntas ge intäkter om 8 miljoner kronor närmsta tre åren

Växtextraktbolaget Eevia Health har tecknat ett flerårigt försäljningsavtal med en finsk kund som ska leverera bolagets specialprotein- och fiberväxtextrakt till den globala marknaden. Kunden har även låtit installera en specialtork i Eevia Healths anläggning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kunden nämns inte vid namn men beskrivs vara ledande inom livsmedelsingredienser.

Den nya specialtorken finansieras av kunden och investeringen uppgick till omkring 300 000 euro. Efter att en specifik försäljningsvolym från Eevia uppnåtts kommer de kunna använda utrustningen utan kostnad.

Själva försäljningsavtalet väntas under de tre första åren generera intäkter om åtta miljoner kronor - med höga marginaler.

"Försäljningsavtalet är ett välkommet tillskott till vår växande orderreserv, särskilt eftersom det är en produkt inom cirkulär ekonomi med robusta marginaler. Avtalet visar att vi kan konkurrera genom en effektiv utvinningsplattform baserad i Finland och är ytterligare ett steg mot vårt omsättningsmål om 25 miljoner euro 2024", kommenterar vd Stein Ulve.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Eevia Health

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Eevia Health

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt