Nyhet

Efima

Efima genomför en nyintroduktion på First North i Helsingfors, första handelsdag 18 februari

Efima, ett finskt bolag inom digitala- och molntjänster, genomför en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market i Helsingfors. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen hamnar i intervallet 4,90 till 5,25 euro per aktie enligt Bloomberg News, vilket ger bolaget en värdering på mellan 38,5 till 40,8 miljoner euro.

Teckningstiden inleds i dag den 8 februari och avslutas den 15 februari för allmänheten samt den 16 februari för institutionella investerare. Aktien ska börja handlas den 18 februari.

Erbjudandet består av aktier för 12 miljoner euro, fördelat på lika delar nyemitterade aktier för 6 miljoner euro och befintliga aktier för 6 miljoner euro. Det finns även en övertilldelningsoption om aktier för 1,2 miljoner euro.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt