Nyhet

Electra

Electra Gruppen kallar till årsstämma för att godkänna samgåendet med Elon

Aktieägarna i hemelektronikkedjan Electra Gruppen kallas till årsstämma måndagen den 28 mars i Stockholm.

Styrelsen föreslår att stämman beslutar om en utdelning om 3 kronor per aktie.

Styrelsen föreslår att stämman godkänner det förslagna samgåendet med Elon Group. En apportemission av 9,66 miljoner aktier i Electra riktas till Elon Group Holding, som får ett ägande på 65 procent av det sammanslagna bolaget.

Bolagsordningen föreslås ändras, innebärande att antalet aktier ska vara lägst 5 miljoner och högst 20 miljoner aktier. Vidare föreslås att bolaget byter namn till Elon.

Valberedningen föreslår att styrelseledamöterna Håkan Lissinger, Alexander Oker-Blom och Jacob Wall omväljs till styrelseledamöter och att Fredrik Johansson, Peter Engell, Anette Fransson och Pierre Mayr nyväljs till styrelseledamöter. Fredrik Johansson föreslås till ny styrelseordförande i bolaget

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Elon

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Elon

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt