Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Electrolux lägger ned fabrik i Ungern, tar omstruktureringskostnader på 550 miljoner kronor

Vitvarubolaget Electrolux har beslutat att upphöra med produktionen vid fabriken i Nyíregyháza, Ungern från början av 2024. Beslutet medför omstruktureringskostnader på 550 miljoner kronor som kommer att redovisas som en engångspost vilken påverkar rörelseresultatet för affärsområde Europa för det första kvartalet 2023. Det framgår av ett pressmeddelande.

Beslutet följer på en genomgång av behovet av produktionskapacitet inklusive en utvärdering av Nyíregyháza-fabrikens konkurrenskraft. Fabriken har omkring 650 anställda och tillverkar kylskåp.

Beslutet innebär att återstående investeringar i kylskåpsprodukter, som ingår i de tidigare annonserade globala investerings- och effektiviseringssatsningarna på 8 miljarder kronor och som startade 2018, kommer att utvärderas och styras om i enlighet med Electrolux strategiska inriktning.

Electrolux undersöker möjligheterna att avyttra fabriken i Nyíregyháza och kommer samarbeta med relevanta myndigheter och intressenter för att stödja de anställda på bästa möjliga sätt under denna fas.

Kassaflödeseffekten beräknas till 300 miljoner kronor under främst 2024-2025. Den slutliga påverkan på rörelseresultatet och kassaflödet kommer att bestämmas av växelkursen på relevanta redovisningsdagar.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Electrolux

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Electrolux

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt