Nyhet

Elon

Elon Musk spår mild recession i runt 18 månader

Elbilstillverkaren Teslas vd Elon Musk uttalade sig på bolagets årsstämma att han spår en mild recession, som kommer att vara i cirka 18 månader. Han aviserade även att bolaget kan använda en del av kassan till aktieåterköp. Det skriver CNBC.

"Inflationen har toppat och sannolikt kommer vi att få se en relativt mild recession, som varar i cirka 18 månader", sade Musk.

Musk fick även frågan hur bolaget planerar att använda sitt kapital under de kommande åren. I första hand ska det användas till investeringar och forskning- och utveckling, men han uppgav att någon typ av aktieåterköp kan bli aktuellt "beroende på hur Teslas framtida kassaflöde ser ut".

Musk sade också att Tesla siktar på att producera 20 miljoner fordon per år från 2023, något som han tror kommer att kräva ett dussin fabriker där varje fabrik producerar cirka 1,5 till 2 miljoner fordon per år.

Han aviserade också att bolaget planerar att börja tillverka Cybertruck i mitten av nästa år, men att den inte kommer att säljas med samma specifikationer eller till samma pris som tidigare var sagt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tesla

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt