Embracer säljer vissa tillgångar inom Saber Interactive - upphör med verksamhet i Ryssland
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Embracer säljer vissa tillgångar inom Saber Interactive - upphör med verksamhet i Ryssland

Embracer

Gamingbolaget Embracer har ingått avtal om att avyttra vissa tillgångar från den operativa koncernen Saber Interactive. Köparen är Beacon Interactive, ett bolag som kontrolleras av Saber Interactives medgrundare Matthew Karch. Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår till cirka 2,53 miljarder kronor, inklusive övertagna åtaganden för betalning av tilläggsköpeskillingar om 450 miljoner kronor, men före eventuell tilläggsköpeskilling. Embracer kommer att ha rätt till en tilläggsköpeskilling om upp till 962 miljoner kronor om köparen säljer tillgångarna vidare för ett högre pris under vissa villkor och tidsperioder.

Genom denna avyttring upphör Embracer med all verksamhet i Ryssland och förbättrar omedelbart kassaflödet samt minskar capex, nettoskuld och framtida förpliktelser.

"Jag är glad att vi har funnit en win-win-lösning för Embracer och delarna av Saber som nu kommer att lämna oss. Denna transaktion ger båda företagen en starkare position för att lyckas framöver. Embracer kan nu avveckla all verksamhet i Ryssland, i enlighet med tidigare styrelsebeslut, samtidigt som många utvecklarjobb bevaras under en ny oberoende ägare. Samtidigt behåller vi nyckelbolag, de mest värdefulla IP:n och framtida publishing-rättigheter. Kassaflödet förbättras omedelbart, och vi är fortsatt beslutna att minska nettoskulden", kommenterar Embracers medgrundare och vd Lars Wingefors.

Han uppger vidare att transaktionen ger ytterligare utrymme för att amortera på skulden i linje med nuvarande avtal med bankerna.

"Detta är den första transaktionen av de tidigare nämnda strukturerade processerna och markerar ett litet, men viktigt steg, i vår resa för att transformera Embracer in i framtiden till förmån för alla anställda, spelare och aktieägare”, säger Lars Wingefors.

De avyttrade tillgångarna inkluderar 38 pågående spelutvecklingsprojekt till ett bokfört värde om cirka 2,3 miljarder kronor. Den kvarvarande pipelinen inkluderar 14 spel till ett bokfört värde om cirka 0,5 miljarder.

Embracer håller en webbsänd presentation idag klockan 09.00 med anledning av affären.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Embracer

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Embracer

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt