Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Embracer

Embracer tar in 10,3 miljarder genom riktad nyemission - Savvy Gaming blir storägare

Gamingbolaget Embracer har beslutat att emittera 99,9 miljoner B-aktier till saudiska Savvy Gaming Group till en teckningskurs om 103,47 kronor per aktie - vilket inbringar cirka 10,3 miljarder kronor. Teckningskursen motsvarar en premie om 15 procent jämfört med gårdagens stängningskurs.

Efter genomförandet av emissionen kommer SGG inneha cirka 8,1 procent av aktierna och 5,4 procent av rösterna i Embracer.

Embracer avser att använda kapitalet för att stärka bolagets finansiella position för att fortsätta sin förvärvsstrategi. Nyemissionen innebär en utspädning om cirka 8,1 procent av antalet aktier och 5,4 procent av rösterna.

"Vår relation med Savvy Gaming Group kommer att göra det möjligt för oss att sätta upp ett regionalt nav i Saudiarabien, där vi kommer kunna genomföra investeringar i MENA-regionen, antingen organiskt, via partnerskap, joint ventures eller via förvärv av bolag som leds av starka entreprenörer", säger Embracers vd och grundare Lars Wingefors.

Savvy Gaming Group köpte för övrigt e-sportbolaget ESL Gaming från MTG i början av året.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Embracer

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Embracer

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt