Nyhet

Empir har delat ut aktier i Xavi Solutionnode - undviker budplikt

It-konsultbolaget Empir har delat ut cirka 23,08 procent av aktierna i Xavi Solutionnode. Således behöver inte Empir lägga något budpliktsbud. Det framgår av ett pressmeddelande.

Innan utdelningen uppgick Empirs ägarandel till cirka 40,82 procent av aktierna. Efter att ha delat ut 22 144 340 aktier äger Empir cirka 23,08 procent av aktierna och 22,83 procent av rösterna. Därmed behöver man inte längre lämna något erbjudande om förvärv eftersom man äger mindre än 30 procent av rösterna i Xavi.

Sista dag för handel i Empir Groups aktier inklusive rätt att erhålla aktier av serie B i Xavi Solutionnode var den 1 augusti. Från och med den 2 augusti handlas Empir Groups aktier utan rätt att erhålla aktier av serie B i Xavi Solutionnode.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt