Xavitech (XAVI B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Xavitech aktie

XAVI B  

Xavitech har utvecklat och patenterat skalbar pumpteknologi som för närvarande har huvudsakligt användningsområde i medicintekniska produkter. Med ett patenterat inbyggt, optiskt styrsystem och intelligent mjukvara erhålls möjligheter till miniatyrisering och kostnadsrationalisering. Xavitech erbjuder pumpar, utvecklingstjänster och licensiering av teknologi. Bolagets huvudkontor ligger i Härnösand.

Xavitech tillhör sektorn Industri och branschen Elektroniska komponenter. Bolaget har ett börsvärde på 56 MSEK, en omsättning på 4 MSEK och med ett resultat på -5 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Xavitech

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Xavitech (XAVI B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Xavitech aktie handlas på börsen i Sverige, på listan NGM, och med tickern XAVI B. Aktien har ett P/E-tal på -10.7 och P/S-tal på 1.4 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Xavitech utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Xavitech senaste utdelning är 0.1 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 5.7% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Xavitech Avanza – se aktiekurs idag

Se Xavitech senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Xavitech – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Xavitech.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Xavitech.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Xavitech

Xavitech

TickerXAVI B
ListaNGM
LandSverige
SektorIndustri
BranschElektroniska komponenter
Börsvärde56 MSEK
Omsättning4 MSEK
Vinst-5 MSEK
P/E-10.7
P/S1.4
Utdelning0.1 SEK
Direktavkastning5.7%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Xavitech

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Xavitech? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter