Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Enel ska bygga solpaneler i USA - BN

Italienska Enel planerar att dra igång en massiv produktion av solpaneler i USA, enligt ett uttalande. Det rapporterar Bloomberg News.

Bolaget siktar på en initial produktionskapacitet av 3 gigawatt, något som senare ska utökas till maximalt 6 gigawatt. Det är oklart hur mycket anläggningen väntas kosta men Wall Street Journal, som också skrivit om investeringen, uppskattar att den kan överstiga en miljard dollar.

Enligt Enel kommer anläggningen att skapa upp till 1 500 nya jobb. Byggnationen förväntas dra igång under första halvåret 2023 och de första panelerna väntas nå marknaden vid slutet av 2024.

Enel planerar att också tillverka solceller i fabriken, vilka är byggstenar för solpaneler. Denna komponent produceras inte längre i USA efter att de enda kvarvarande tillverkarna tvingats lägga ner till följd av billigare importer.

Enel har idag tillverkning av solceller och solpaneler vid en fabrik i Italien. Den håller man på att expandera 15-faldigt till 3 gigawatt.

https://www.wsj.com/articles/enel-to-build-massive-solar-panel-factory-in-u-s-11668657986

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Enel

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Enel

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt