Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Envirologics

Envirologics omsättning ökar - förlusten minskat

Tvättrobotsbolaget Envirologic ökade omsättningen under första kvartalet jämfört med samma period året innan och lyckades sänka nettoförlusten.

Omsättningen steg 35,9 procent till 10,6 miljoner kronor (7,8). Brist på arbetskraft inom lantbruket sägs gynna en utveckling mot ökad automatisering.

Resultatet före skatt var -0,3 miljoner kronor (-0,8).

- Som en konsekvens av ökande priser på insatsvaror såsom spannmål (foder), energi och drivmedel ser vi att våra kunders ekonomiska situation på flera marknader försämrats och därmed i vissa fall investeringsviljan i det korta perspektivet, kommenterar vd Martin Pamrin som fortsätter:

Vi ser också att tillgången till material och komponenter i vår produktion försämrats, något som vi arbetar intensivt med att bemöta för att kunna hålla nere leveranstider mot våra kunder samt våra produktionskostnader

Resultat per aktie hamnade på -0,01 kronor (-0,06).

Likvida medel uppgick till 8,6 miljoner kronor (10,3).

Envirologic, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning10,67,835,9%
Resultat före skatt-0,3-0,8
Resultat per aktie, kronor-0,01-0,06
Likvida medel8,610,3-16,5%


http://media.finwire.com/media/FWS0074D64-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Envirologic

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Envirologic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.