Nyhet

Enzymatica ska göra företrädesemission på 74,7 miljoner kronor

Life-sciencebolaget Enzymatica har beslutat om att genomföra en företrädesemission på 74,7 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Villkoren i emissionen är att tio befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie till kursen 5 kronor per aktie. Emissionen är säkerställd till 100 procent genom teckningsförbindelser tillsammans med garantiåtaganden från bolagets tre största ägare, styrelseordförande och vd.

Teckningsperioden pågår mellan 10-24 augusti.

Emissionen aviseras till följd av att det befintliga rörelsekapitalet inte bedöms som tillräckligt för bolagets aktuella behov.

"Den förestående nyemissionen stärker bolagets finansiella ställning samt säkerställer långsiktiga satsningar inom områdena geografisk expansion, marknadsstöd, kliniska studier, MDR-certifiering och utbyggnad av produktionskapaciteten, samt tillgodoser behovet av rörelsekapital för det kommande året", heter det.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Enzymatica

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Enzymatica

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt