Nyhet

EPA

EPA överväger att införa strängare utsläppskrav för tunga fordon i USA

Amerikanska miljöskyddsmyndigheten EPA överväger att införa strängare regler för utsläpp från tunga fordon. Det efter att kongressen antagit nya incitament som ska påskynda införandet av utsläppsfria fordon, uppger myndigheten till Reuters.

EPA föreslog nya regler i mars för att minska utsläppen av smogbildande ämnen och växthusgaser från tunga fordon. Men nu ska man komplettera med förslag om strängare utsläppskrav för tunga fordon tillverkade mellan 2027 och 2029.

EPA kommer att gå ut med dessa nya förslag i december, när man också siktar på att kunna slutföra de tidigare föreslagna utsläppsreglerna.

Enligt Joseph Goffman som jobbar inom EPA har myndigheten uppmuntrats av nya lagen Inflation Reduction Act. Han sade till Reuters att kongressen har “definitivt skickat ett väldigt starkt meddelande uppbackat med betydande resurser”.

Transporter står idag för 29 procent av alla utsläpp av växthusgaser i USA, och tunga fordon är den näst största bidragsgivaren med 23 procent enligt EPA.

https://www.reuters.com/business/sustainable-business/exclusive-us-epa-consider-tougher-emissions-rules-heavy-trucks-2022-09-21/#:~:text=WASHINGTON%2C%20Sept%2021%20(Reuters),vehicles%2C%20the%20agency%20told%20Reuters.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt