Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

EPA

EPA överväger att införa strängare utsläppskrav för tunga fordon i USA

Amerikanska miljöskyddsmyndigheten EPA överväger att införa strängare regler för utsläpp från tunga fordon. Det efter att kongressen antagit nya incitament som ska påskynda införandet av utsläppsfria fordon, uppger myndigheten till Reuters.

EPA föreslog nya regler i mars för att minska utsläppen av smogbildande ämnen och växthusgaser från tunga fordon. Men nu ska man komplettera med förslag om strängare utsläppskrav för tunga fordon tillverkade mellan 2027 och 2029.

EPA kommer att gå ut med dessa nya förslag i december, när man också siktar på att kunna slutföra de tidigare föreslagna utsläppsreglerna.

Enligt Joseph Goffman som jobbar inom EPA har myndigheten uppmuntrats av nya lagen Inflation Reduction Act. Han sade till Reuters att kongressen har “definitivt skickat ett väldigt starkt meddelande uppbackat med betydande resurser”.

Transporter står idag för 29 procent av alla utsläpp av växthusgaser i USA, och tunga fordon är den näst största bidragsgivaren med 23 procent enligt EPA.

https://www.reuters.com/business/sustainable-business/exclusive-us-epa-consider-tougher-emissions-rules-heavy-trucks-2022-09-21/#:~:text=WASHINGTON%2C%20Sept%2021%20(Reuters),vehicles%2C%20the%20agency%20told%20Reuters.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Caterpillar

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt