Nyhet

EQL

EQL Pharma ökar omsättning och rörelseresultat

Generikabolaget EQL Pharma redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten ökade också.

Omsättningen steg till 29,6 miljoner kronor (20,9). Justerat för försäljning av engångskaraktär var försäljningen 23,4 miljoner (20,9), plus 12 procent.

Rörelseresultatet blev 2,4 miljoner kronor (1,6).

Resultatet före och efter skatt var 2,2 miljoner kronor (1,5).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 7,4 miljoner kronor (0,5).

Likvida medel uppgick till 14,0 miljoner kronor (15,0).

Vd Christer Fåhraeus skriver i vd-ordet.

"Under kvartalet har vi fortsatt att investera i att geografisk expandera av våra produkter. Vi har nu god förståelse för konkurrensläget och de olika marknadernas storlek för hela vår produktportfölj. Kartläggningen av vilka länder som lämpar sig för direktförsäljning och var en indirekt försäljningsmodell bör användas börjar också bli tydligare. Som ett led i arbetet har vi påbörjat rekrytering av en Chief Commercial Officer, som kommer bli en nyckelperson i
genomförandet av den geografiska expansionen".

Han fortsätter:

"Förberedelserna för att flytta bolaget till Nasdaq Stockholms huvudlista pågår parallellt med full kraft. Målet är alltjämt att genomföra listbytet under bolagets första finansiella kvartal 2021/22",

EQL Pharma, MkrQ3-2020/2021Q3-2019/2020
Nettoomsättning29,620,9
Rörelseresultat2,41,6
Resultat före skatt2,21,5
Nettoresultat2,21,5
Kassaflöde från löpande verksamhet7,40,5
Likvida medel14,015,0


http://media.finwire.com/media/FWS005ABC1-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om EQL Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien EQL Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt