Nyhet

Erik

Erik Penser Bank spår att Sensodetect behöver nytt kapital innan årets slut

Medicinteknikbolaget Sensodetect kommer sannolikt behöva ytterligare kapital innan året är slut, bedömer Erik Penser Bank i en färsk uppdragsanalys.

"Vi bedömer att bolaget har stor potential, men risken är fortsatt hög. Balansräkningen utgör
en risk på kort sikt och bolaget kommer sannolikt att behöva ytterligare kapital innan året är slut", skriver banken.

Bolaget har utvecklat en teknologi som med 88 procent sensitivitet och 91 procent specificitet kan avgöra om en person har ADHD eller inte. Vidare mäter den även effekten av den valda medicineringen av ADHD för just den personen. Den objektiva metoden sparar tid vid både diagnostisering och behandling.

"Trots att Sensodetect sedan länge kunnat konstatera att metoden fungerar så har bolaget inte lyckats nå kommersiell framgång. Vi bedömer att år 2022 kan bli året då den trenden bryts", förutspår banken.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om SensoDetect

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien SensoDetect

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt