Euroafrica kommenterar handelsstopp kopplat till omvänt förvärv av Deversify
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Euroafrica kommenterar handelsstopp kopplat till omvänt förvärv av Deversify

Euroafrica

Börsoperatören Nasdaq beslutade tidigare idag att handelsstoppa Euroafricas aktie på First North. Bakgrunden är det aviserade omvända förvärvet av Deversify.

Under en presentation på Life Science-dagen, igår den 6 mars, presenterade Deversifys vd information hänförlig till Euroafricas omnoteringsprocess som inte offentliggjorts ännu. Euroafricas styrelse och ledning har inte haft vetskap om att presentationen skulle äga rum eller att den innehöll insiderinformation. Det framgår av ett pressmeddelande.

Informationen som presenterades var hänförlig till bolagets omnoteringsprocess, där det lämnades information om följande punkter:

1. Bolagets planer på att genomföra en rabatterad och partiellt, genom teckningsförbindelser och garantiåtaganden, säkerställd företrädesemission om indikativt 15-25 miljoner kronor i syfte att tillgodose Nasdaq Stockholms krav på att bolaget har tillräckligt rörelsekapital för den kommande 12-månadersperioden i samband med en noteringsprocess. Vidare lämnades även information om avsikten att utforma företrädesemissionen som en företrädesemission av units innehållande aktier och teckningsoptioner.

2. Information om Deversifys avsikt att uppta ett brygglån som avses kvittas i den företrädesemission som avses genomföras, där brygglånet föreslogs ha en uppläggningsavgift om 5 procent samt en månatlig ränta om 2 procent fram till genomförandet av företrädesemissionen.

3. Utöver finansiering presenterades även en indikativ tidslinje för bolagets omnoteringsprocess med Nasdaq Stockholm, där bedömningen är att processen förväntas vara slutligt genomförd inom 2 månader, där ett villkorat godkännande från Nasdaq förväntades om cirka 30 dagar.

"Bolaget bekräftar att diskussioner rörande informationen i punkterna ovan pågår, men att samtliga är i ett väldigt tidigt stadie och ej fastställda", skriver Euroafrica.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Euroafrica Digital Ventures

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Euroafrica Digital Ventures

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt