Nyhet

Exsitecs vd säljer 300 000 aktier till Grenspecialisten

IT-konsultbolaget Exsitecs storägare Grenspecialisten har köpt 300 000 aktier av vd Johan Kallblad för 177 kronor per aktie. Även Coeli Asset Management har förvärvat 30 000 aktier i samma transaktion som totalt motsvarar knappt 2,6 procent av aktierna i bolaget.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Efter transaktionen äger Grenspecialisten 882 045 aktier i Exsitec motsvarande 6,8 procent av aktierna, medan vd Johan Kallblad äger 1 025 000 aktier vilket motsvarar 8,0 procent.

- Jag känner mig mycket tacksam över den fantastiska utvecklingen som Exsitec har haft under mina 12 år som vd och delägare. Att ett så välrenommerat investeringsbolag som Grenspecialisten vill vara en aktiv storägare gör mig stolt och glad, skriver Kallblad.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Exsitec

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Exsitec

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt