Exsitec (EXS) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

EXS  

Exsitec är specialister på affärssystem, beslutsstöd, digitalisering och skräddarsydda verksamhetsapplikationer. Exsitec välkomnar sina kunder till en effektivare, enklare och roligare vardag genom att erbjuda bästa möjliga IT-stöd. Idén som Exsitecs affärsmodell bygger på är att skapa bättre verksamhetsstöd genom att använda komponenter som är speciellt gjorda för sin uppgift. Exempelvis genom att använda sätta ihop olika programvaror och se till att dessa kommunicerar med varandra. Exsitec väljer ut rätt programvaror och tjänster, ser till att de fungerar tillsammans i kundens verksamhet och tar ansvar efter leveransen. Exsitec är under september 2020 aktuella med en IPO inför en börsnotering av bolagets aktie på marknadsplatsen Nasdaq First North Growth Market.

Exsitec tillhör sektorn Informationsteknik och branschen IT-Konsulter. Bolaget har ett börsvärde på 2 282 MSEK, en omsättning på 296 MSEK och med ett resultat på 3 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Exsitec

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Exsitec (EXS) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Exsitec aktie handlas på börsen i Sverige, på listan First North, och med tickern EXS. Aktien har ett P/E-tal på 684.4 och P/S-tal på 5.8 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Exsitec utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Exsitec senaste utdelning är 1.4 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 0.8% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Exsitec Avanza – se aktiekurs idag

Se Exsitec senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Exsitec – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Exsitec.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Exsitec.

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Exsitec

Exsitec

TickerEXS
ListaFirst North
LandSverige
SektorInformationsteknik
BranschIT-Konsulter
Börsvärde2 282 MSEK
Omsättning296 MSEK
Vinst3 MSEK
P/E684.4
P/S5.8
Utdelning1.4 SEK
Direktavkastning0.8%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Exsitec

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Exsitec? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter