Exsitec (EXS) aktie | Nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:

Exsitec (EXS)

Exsitec aktie

Exsitec är specialister på affärssystem, beslutsstöd, digitalisering och skräddarsydda verksamhetsapplikationer. Exsitec välkomnar sina kunder till en effektivare, enklare och roligare vardag genom att erbjuda bästa möjliga IT-stöd. Idén som Exsitecs affärsmodell bygger på är att skapa bättre verksamhetsstöd genom att använda komponenter som är speciellt gjorda för sin uppgift. Exempelvis genom att använda sätta ihop olika programvaror och se till att dessa kommunicerar med varandra. Exsitec väljer ut rätt programvaror och tjänster, ser till att de fungerar tillsammans i kundens verksamhet och tar ansvar efter leveransen. Exsitec är under september 2020 aktuella med en IPO inför en börsnotering av bolagets aktie på marknadsplatsen Nasdaq First North Growth Market.

Exsitec Utdelning

En aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sina innestående tillgångar, från bolaget, till aktieägarna. I de flesta fall är det när bolag likt Exsitec går med vinst som de väljer att dela ut en viss del av vinsten. Utdelningen i Exsitec är just nu 1.4 SEK per aktie om man kollar rullande 12 månader vilket innebär en direktavkastning1.3%. Direktavkastningen är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till ett företags aktiekurs.

Exsitec Avanza - här hittar du aktien

Aktier kan man i regel köpa direkt hos sin bank och dessutom har de flesta storbankerna bra och lättanvända appar idag för att köpa och sälja aktier som Exsitec. Som alternativ finns det mindre, så kallade, nischbanker som t.ex Avanza vilka har blivit väldigt populära när det kommer till aktiehandel senaste åren. Dom har oftast lättanvända appar och tjänster i framkant vilket gör steget till aktiehandel och sparande både lättare men framförallt roligare. Exsitec, som verkar inom informationstekniksektorn och finns på first north-listan på börsen, hittar du hos Avanza här.
Visa hela beskrivningen
Bildkälla:
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Nyhet | Nyemissioner

Ta hem vinsten i Readly och Exsitec säger Börsveckan

Börsveckan rekommenderar i sin senaste utgåva att investerare tar hem vinsten i de nynoterade företagen Readly och Exsitec.

Exsitec
Readly
20 Sep 2020 07:52

Du har väl inte missat våra bolagssidor?

Här hittar du allt om ett enskilt bolag. Utöver nyheter, videos, blogginlägg och insynshandel så hittar du även nyckeltal och bra relaterade länkar till bolagens hemsida men även direktlänkar till verktyg för analys m.m.

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Exsitec

Exsitec

Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners
TickerEXS
ListaFirst North
LandSverige
SektorInformationsteknik
BranschIT-Konsulter
Börsvärde1 311 MSEK
Omsättning296 MSEK
Vinst3 MSEK
P/E478.2
P/S4.4
Utdelning1.4 SEK
Direktavkastning1.3%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Exsitec

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Exsitec? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter