Nyhet

Faraday

Faraday Future försenar lanseringen av FF91 igen - söker ytterligare finansiering

Elbilstillverkaren Faraday Future tvingas återigen skjuta upp lanseringen av sin flaggskeppsbil FF91. Den eldrivna SUV:n kommer nu att lanseras under tredje eller fjärde kvartalet 2022, enligt inskickade dokument. Planen var att lansera bilen redan under denna månad.

Faraday Future grundades 2014 och lovade att göra FF91 tillgänglig för allmänheten redan under 2018. Men bristen på kapital har gjort att detta fått skjutas upp, så även denna gång. Enligt bolaget behövs ytterligare kapital för att kunna göra fordonet redo under senare delen av året.

"Företaget behöver ytterligare pengar för att kommersiellt lansera FF 91 och söker för närvarande ytterligare kapital för att finansiera sin verksamhet fram till den 31 december 2022", heter det.

https://investors.ff.com/node/7691/html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt