Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ferrari

Ferrari och Lamborghini slutar sälja bilar till Ryssland

Italienska lyxbilsmärkena Ferrari och Lamborghini stoppar all försäljning i Ryssland på grund av Ukrainakriget. Det framgår av separata uttalanden, rapporterar New York Post.

För Ferraris del lär säljstoppet inte ha en alltför stor påverkan. Bolaget jobbar med två återförsäljare i Ryssland vilka förra året sålde mindre än 100 bilar av totalt 11 000.

Ferrari meddelade också att man bistår Ukraina med humanitärt stöd på 1,1 miljoner dollar.

Ferrari-aktien backade drygt 3,6 procent på Wall Street på torsdagen.

Volkswagen-ägda Lamborghini meddelar att all verksamhet i Ryssland pausas på grund av omständigheterna. Bolaget uppmanar till fred genom diplomati.

https://nypost.com/2022/03/10/ferrari-lamborghini-join-other-auto-makers-in-cutting-sales-in-russia-to-protest-war/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt