Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fiskars resultat i fjärde kvartalet i linje med utsikterna

Finländska konsumentvarubolaget Fiskars publicerar preliminära tal för fjärde kvartalet och helåret 2022. Det framgår av ett pressmeddelande.

Preliminärt ökade den jämförbara omsättningen med 1,7 procent under 2022 till 1 248 miljoner euro tack vare den starka ökningen i försäljningen under det första halvåret. I den jämförbara omsättningen ingår inte inverkan av valutakurser och avyttringar. Den rapporterade omsättningen minskade med 0,5 procent. Jämförbart rörelseresultat för 2022 var 151 miljoner euro.

Under det fjärde kvartalet minskade den jämförbara omsättningen med 12,2 procent till 304 miljoner euro. Den rapporterade omsättningen minskade med 13,9 procent. Lågt konsumentförtroende och kundernas höga inventarienivåer minskade nya och kompletterande beställningar från partihandel mer än förväntat, speciellt i USA, där den jämförbara omsättningen minskade med 26 procent under det fjärde kvartalet. Jämförbart rörelseresultat var 30 miljoner euro i det fjärde kvartalet.

Bolaget sänkte sina utsikter för 2022 den 14 december i fjol. Bolaget förväntade sig då ett jämförbart rörelseresultat på cirka 150 miljoner kronor för 2022.

Fiskars släpper sitt bokslut för 2022 den 7 februari.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Fiskars

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Fiskars

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt