Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Flera

Flera företag inom sociala medier föll i efterhandeln efter Snaps rapportmiss

Sociala medier-relaterade bolag sjönk i den amerikanska efterhandeln under torsdagskvällen efter att Snap släppt sina siffror för det andra kvartalet. Rapporten var sämre än väntat, där ebitda-vinsten sjönk rejält.

Enligt CNBC hade analytiker väntat sig en försäljningstillväxt om 18 procent, utfallet blev cirka 13 procent. Snap föll drygt 26 procent i efterhandeln, och flera andra aktörer följde med ner i fallet. Meta backade runt fem procent, Pinterest med nästan sju procent och Alphabet föll drygt 2,5 procent.

Snap tillskrev det försämrade resultatet med en avtagande efterfrågan på sin annonsplattform, ökad konkurrens från bland annat Tiktok samt en försvårad ekonomisk situation.

Bolaget hade innan raset i efterhandeln förlorat nästan två tredjedelar av sitt värde på börsen i år.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt