Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Flera

Flera riktkurshöjningar för Bioarctic efter positiva studiedata

En rad banker och analyshus har höjt sina riktkurser för forskningsbolaget Bioarctic efter gårdagens positiva fas 3-data för bolagets utlicensierade antikropp lecanemab.

Bland annat höjer RBC till 460 kronor (354), Carnegie till 325 kronor (225) och Redeye till 360 kronor (220).

Redeye konstaterar att caset i Bioarctic nu har "betydligt mindre risk och är i absolut framkant vad gäller sjukdomsmodifierande behandling för tidig Alzheimers sjukdom".

Analyshuset ser det som "mycket sannolikt" att resultaten från studien räcker som bekräftande studie, det vill säga för fullt godkännande. Vidare ser Redeye det som "mycket troligt" att Lecanemab får villkorat USA-godkännande (en separat process) nu senaste på PDUFA-datumet den 6 januari.

Efter att ha rusat över 170 procent igår, stiger aktien ytterligare 12 procent i den inledande handeln till runt 282 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om BioArctic

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien BioArctic

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt