Nyhet

Fords

Fords försäljning i USA ökade i juli - stark utveckling för elfordon

Amerikanska fordonsjätten Fords försäljning av batterielektriska fordon ökade 168,7 procent i juli mätt i årstakt. Totalt levererades 163 942 fordon i USA under perioden, där drygt 7 600 av dessa var eldrivna. Det framgår av en verksamhetsuppdatering.

De totala antalet levererade fordon motsvarade en ökning med 36,6 procent jämfört med i juli förra året. Uppdelat på segment sålde bolaget 87 335 pickups och 73 234 SUV:ar. Det motsvarade en ökning om 20,3 respektive 69,9 procent jämfört med i fjol.

Gällande det eldrivna segmentet uppger företaget att man växte tre gånger mer än övriga branschen i juli.

Tidigare idag meddelade Ford att de lyckats leverera deras nya eldrivna pickup, F-150, till kunder i samtliga av USA:s delstater på endast två månader.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Ford Motor

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Ford Motor

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt