Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Försäljningar i Sleep Cycle relaterade till optionsprogram (uppdatering)

(Uppdatering: tillägg sista två styckena)

Sömnanalysföretaget Sleep Cycle meddelar att det under gårdagen mäklades 603 023 aktier i Sleep Cycle, motsvarande 3,0 procent av röster och kapital. Köpare av aktierna är tre institutionella investerare varav två är tidigare ägare i Sleep Cycle.

Säljare är anställda i Sleep Cycle som tecknat aktier i samband med att ett optionsprogram från 2019 löpte ut, däribland Carl Johan Hederoth, vd för Sleep Cycle.

Totalt tecknade Carl Johan 205 072 aktier varav 150 000 avyttrats för att återbetala lån som tagits i samband med teckningen. Innan optionsprogrammet löpte ut ägde Carl Johan 24 500 aktier. Efter transaktionen äger Carl Johan 79 572 aktier och 404 749 teckningsoptioner i Sleep Cycle.

"Min långsiktiga tro på Sleep Cycle, vår verksamhet, strategi och förmåga att skapa god avkastning för våra aktieägare kvarstår och har inte förändrats", säger Carl Johan Hederoth i en kommentar.

Enligt rapporteringen till Finansinspektionens insynsregister framgår det att Carl Johan Hederoths 150 000 aktier såldes till kursen 35 kronor per aktie, en affär på 5,25 miljoner kronor.

Samuel Cyprian, kommersiell chef, har också rapporterat en försäljning av 70 493 aktier till kursen 35 kronor per aktie, en affär på 2,5 miljoner kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sleep Cycle

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sleep Cycle

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt