Nyhet

Första patienten har doserats i Biosergens fas 1-studie med BSG005

Biofarmabolaget Biosergen meddelar att den första patienten har doserats i fas 1-studien som undersöker den svampdödande kandidaten BSG005.

Ämnet kommer att testas i en första grupp om sex frivilliga och studien kommer att ha upp till sju grupper i SAD-delen (single ascending dose) och upp till fem grupper i MAD-delen (multiple ascending dose). Bolaget kommer att meddela om slutförandet av dessa grupper under kommande månader.

"Vikten av detta försök är svårt att överskatta. Om denna studie visar acceptabel eller mycket god säkerhet och tolerabilitet, som vi förväntar oss av djurstudierna, är vägen öppen för testeffekt i fas II-programmet där vi kommer att leta efter speciella indikationer som till exempel resistenta eller svårbehandlade svampstammar", kommenterar vd Peder M. Andersen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Biosergen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Biosergen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt