Nyhet

Fragbite

Fragbite ökade omsättningen rejält under första kvartalet efter flera förvärv

Mobilspelsutvecklaren och esport-bolaget Fragbite ökade omsättningen men också förlusten under det första kvartalet.

Omsättningen steg kraftigt till 54,6 miljoner kronor (2,3). Ökningen beror på förvärven av Fragbite, Playdigious och Lucky Kat.

"Vi visar med årets första kvartal att vi har en stabil intjäningsgrund att stå på och växa vidare från. De första och tredje kvartalen brukar normalt sett vara de mindre intensiva kvartalen för våra verksamheter och detta första kvartal var inget undantag", kommenterar vd Stefan Tengvall.

Ebitda-resultatet blev 2,4 miljoner kronor (-2,4), med en ebitda-marginal på 4,4 procent.

Avskrivningar uppgick till 21,3 miljoner kronor (4,9) under kvartalet och är främst relaterade till goodwill som uppstått vid förvärv. Avskrivningar relaterade till aktiverat arbete för egen räkning uppgick till 0,7 miljoner kronor (2,1).

Rörelseresultatet blev -18,9 miljoner kronor (-7,4).

Resultatet efter skatt blev -21,7 miljoner kronor (-7,4).

Resultat per aktie hamnade på -0,25 kronor (-0,22).

Nuvarande vd Stefan Tengvall gör idag sin sista dag och har blivit nominerad av valberedningen till styrelseordförande. Beslut om posten kommer fattas på bolagets årsstämma senare idag. Marcus Teilman, idag vice vd, kommer ta över som vd.

"Vi har fortsatt fokus på vår förvärvsagenda. Vi har valt att inte gå vidare med ett par
förvärvsdiskussioner, för att istället fördjupa andra. Vi är väldigt selektiva när vi genomför förvärv vilket kräver tålamod", skriver Stefan Tengvall i sina vd-kommentarer.

Fragbite, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning54,62,32 273,9%
EBITDA2,4-2,4
EBITDA-marginal4,4%
Rörelseresultat-18,9-7,4
Nettoresultat-21,7-7,4
Resultat per aktie, kronor-0,25-0,22


http://media.finwire.com/media/FWS007517A-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Fragbite

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Fragbite

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt