Frisq har mottagit bindande bud från Cambio avseende operativ verksamhet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Frisq har mottagit bindande bud från Cambio avseende operativ verksamhet

Styrelsen för mjukvarubolaget Frisq Holding har mottagit ett bindande, villkorat bud från Cambio Healthcare Systems på 40 miljoner kronor för att förvärva Frisqs operativa verksamhet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen kommer att kalla till en extra bolagsstämma den 31 oktober och rekommenderar aktieägarna att acceptera budet. Vidare meddelas att styrelsen avser att under fjärde kvartalet i år ersätta Frisq AB med ett förvärv av ny verksamhet.

Frisqs styrelse har som tidigare meddelat efter flera månaders utvärdering funnit att Cambio är den bästa långsiktiga ägaren av verksamheten. Det lämnade budet från Cambio är bindande till och med den 31 oktober 2022. För att affären ska slutföras krävs ett godkännande på den extra bolagsstämman den 31 oktober samt att bindande aktieöverlåtelseavtal ingås mellan parterna senast 31 oktober. Givet att affären godkänns och avtal ingås övertar Cambio det finansiella ansvaret för Frisqs operativa verksamhet från och med den 1 november 2022.

Det tidigare annonserade indikativa budet daterat den 4 januari 2022 från Kerdos Venture Capital har hittills inte verkställts.

”Affären med Cambio kommer att resultera i att Frisq Care snabbare når ut till vården och därmed kan skapa stora förbättringar för både vårdpersonal och patienter”, säger tillförordnad vd Mats Lindstrand i en kommentar.

Vidare meddelar Frisq att man parallellt med att identifiera en köpare av den operativa verksamheten har arbetet med att identifiera en för aktieägarna attraktiv verksamhet med stor potential att skapa värde och som kan ersätta Frisqs nuvarande operativa verksamhet. Styrelsen avser att inom kort annonsera en förvärvskandidat och kalla till extra bolagstämma för att genomföra förvärvet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nosa Plugs

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nosa Plugs

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt