Nyhet

Genetic

Genetic Analysis mer än dubblar omsättningen - arbetar med tillväxtstrategin

Norska diagnostikbolaget Genetic Analysis redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Nettoförlusten minskade. Företaget arbetar vidare med sin tillväxtstrategi.

Omsättningen steg 150 procent till 2,5 miljoner norska kronor (1). Totala intäkter var 4,8 miljoner norska kronor. Försäljningen av Regent-kit ökade med 155 procent till 2,3 miljoner norska kronor.

Resultatet före skatt var -7,7 miljoner norska kronor (-8,2). Resultatet efter skatt blev -7,7 miljoner norska kronor (-8,2). Resultat per aktie hamnade på -0,31 norska kronor (-0,48).

"Jag upprepar ofta att vi är fokuserade på att bygga momentum som stöder vår vision att bli ett globalt ledande diagnostikbolag inom mikrobiomområdet och det gångna kvartalet är verkligen ett fint bevis på att vi är aktiva och fokuserade. Under Q1 har vi uppnått betydelsefulla milstolpar som att expandera mot den kinesiska marknaden tillsammans med Thalys, rapportera vår första kommersiella försäljning av den förbättrade GA-map Dysbiosis Test version 2, kommersiellt lansera GA-map Dysbiosis Test på Luminex MAGPIX-systemet samt att teckna avtal med en ny högvolymkund i Europa. Med en stärkt ledningsgrupp ser vi nu fram emot att fortsätta genomföra och påskynda vår tillväxtstrategi och bygga mer momentum som stöder vår vision", uppger vd Ronny Hermansen i en kommentar.

Han fortsätter.

"Eftersom den geografiska expansionen mot stora marknader fortsätter att vara ett av våra viktigaste mål, är jag stolt att meddela att vi har uppnått två viktiga milstolpar på detta mål."

Genetic Analysis, MNOKQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning2,51150,0%
Resultat före skatt-7,7-8,2
Nettoresultat-7,7-8,2
Resultat per aktie, NOK-0,31-0,48


http://media.finwire.com/media/FWS0074635-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Genetic Analysis

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Genetic Analysis

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt